De eerste editie van Veneger Festival: geslaagd!

Posted by on jun 16, 2013 in Nieuws, Slider | 0 comments

De eerste editie van Veneger Festival: geslaagd!

“Gelukkig is de zon gaan schijnen en regent het niet meer!” Een vrolijke bezoeker van het Veneger Festival wijst om zich heen: “Dit is toch heerlijk!” Op een zonnige, mooie en ietwat winderige 15 juni beleefde het Veneger Festival haar eerste editie in Wanneperveen. 

Om 14:00 openden OG-GF en Crescendo het festival. Waar de hele ochtend de regen al met bakken uit de hemel neerkwam, scheen de zon nu fel op het dorpsplein voor dorpshuis de Wanne. “We heten jullie allemaal van harte welkom op de eerste editie van het Veneger Festival en we hopen er een prachtige middag van te maken!” sprak mede-organisator Berry Huisman tijdens de opening. OG-GF en christelijke muziekvereniging Crescendo vierden op het festival beide hun 75-jarige bestaan. Een jubileum waarvoor meerdere muziekkorpsen uit de regio afreisden naar Wanneperveen om het feit met hen te vieren. Zowel christelijke muziekvereniging ‘De Bazuin’ uit Wetering, SDG uit Sint Jans Klooster en Excelsior uit Bels-Schutsloot speelden een gevarieerd programma voor de ‘jarigen’.

 “Heerlijk zeepje voor de handen, mevrouw!” Achter een bonte verzameling zepen prijst een dame haar koopwaar aan.  Naast een muzikaal programma kon de bezoeker ook rondneuzen op een gezellige braderie met producten van winkeliers uit Wanneperveen. “Mooie tassen, mooie tassen voor een prikkie!” Slenterend met een ijsje in de hand vervolgen de bezoekers hun weg naar de rommelmarkt. Twee nieuwsgierige meisjes bekijken een set stripboeken. De koopman, negen jaar oud, bekijkt zijn potentiële kopers afwachtend. “Hoeveel kosten deze eigenlijk?” “Twee euro!” Als volleerd marktman overhandigt hij de kopers hun waar. “Verkocht!”

Terwijl de muziekkorpsen ieder uur beginnen met spelen, wordt het drukker en drukker op het plein voor Dorpshuis de Wanne. Bij de ijskraam staat een lange rij, een ijskoud biertje wordt genuttigd in de zomerzon en een enthousiast applaus klinkt na elk optreden. Veneger Festival haar eerste editie lijkt met ieder verstrijkend uur een beter succes te worden. Ook de bezoekende korpsen bekijken het festival nieuwsgierig. Het is juist die samenhang die de gezelligheid creëert. Tussen de optredens door draaien dj’s fijne achtergrondmuziek en wordt her en der zachtjes meegezongen.

 Omstreeks 19:00 spelen OG-GF en Crescendo hun afsluitende nummer ‘De Mars 75’, speciaal gecomponeerd voor de jubilea, en bedanken alle bezoekers, vrijwilligers en muziekkorpsen voor hun aanwezigheid en enthousiasme. Terwijl de zon traag begint te zakken, genieten de overgebleven muzikanten en bezoekers na van een geslaagd festival. Berry Huisman is tevreden. “Voor een eerste editie wisten we niet zo goed wat we moesten verwachten. Ik ben erg tevreden met de opkomst: dit biedt alleen maar perspectief voor de toekomst.”  Met die gedachte in het achterhoofd, lijkt deze editie van het Veneger Festival de eerste in een lange rij te zijn.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>