OG-GF en Slagwerkgroep brengen hits tot leven

Posted by on feb 3, 2013 in In de Media, Slider | 1 comment

OG-GF en Slagwerkgroep brengen hits tot leven

GIETHOORN – De lampjes van de verlichting in het Kulturhus geven een zachte gloed. Dreunen van een pauk waarop geslagen wordt, galmen door de zaal. Her en der klinken de tonen van een trompet. Zacht gelach van muzikanten. Op een muur is een flikkerend beeld te zien: een beamer moet nog nog worden afgesteld. Bij de deur staat een dirigent rond te kijken, terwijl hij van zijn cola nipt.

Onderling Genoegen Wannerperveen/Giethoorns Fanfare (OGGF) maakt zich klaar voor de jaarlijkse uitvoering in Kulturhus de Eendracht in Giethoorn. In samenwerking met de Slagwerkgroep brengen zij een bijzonder repertoire ten gehore, afgestemd op elkaar. De avond staat geheel in het teken van ‘Goud van Oud’. Nummers van vroeger, verpakt in een OGGF- geluid.OGGF speelt onder leiding van dirigent Cees Leerling. Ontspannen draait hij zijn vlinderstrikje nog eens goed, hij bekijkt de zaal. De leden van de Fanfare druppelen langzaam binnen en maken zich klaar. Wanneer het eerste publiek binnenkomt zit zowel de Fanfare als de Slagwerkgroep klaar. De Slagwerkgroep is vanavond te horen onder leiding van dirigent Frank Ritsema. In oktober wonnen zij samen met slagwerkgroep Euphonia Nijeveen op een concours in Beilen de eerste prijs van de derde divisie.

De Fanfare begint met werk van W. Vean, ‘Voyage with the VOC.’  Cees Leerling leidt het publiek in met een kort verhaal over de muziek. “We beginnen met een verre reis van de VOC,” vertelt hij. Enigszins exotisch begint de avond. De Slagwerkgroep neemt het na het historische uitstapje over. Met ‘ Three movements for Malletband,’  introduceren zij zichzelf naar het aanwezige publiek. Voeten beginnen mee te tikken, handen klappen zachtjes mee. Het publiek loopt warm. De Fanfare en de Slagwerkgroep wisselen elkaar af met verschillende arrangementen. De Fanfare laat vooral herkenbare nummers horen, geheel in stijl van het thema ‘Goud van Oud’. De Beatles, ABBA, Supertramp, Queen. Hits van vervlogen tijden klinken vanavond door het Kulturhus. Met succes. Op veel gezichten in het publiek verschijnt een glimlach, ze klappen en zingen mee. De Slagwerkgroep zorgt voor een aantal kippenvel momenten tijdens het nummer ‘IO, the Moon and the Giant’. Hierin vertellen zij het verhaal over een van de manen van Jupiter: IO. Het publiek laat zich meevoeren door de muziek. Een zeer geplaatst applaus volgt, wanneer de Slagwerkgroep eindigt. Verassend is de wending later op de avond: ‘Dingdingedong’ knalt ineens uit de instrumenten van de Slagwerkgroep. De hit van het Eurovisiesong- festival kent iedereen en dat is te merken.

De Fanfare besluit de avond met een verassing. Op teken van dirigent Cees Leerling halen de muzikanten zonnebrillen en zwarte hoedjes te voorschijn. De Fanfare speelt ‘Everybody Needs Somebody’ van de Blues Brothers, en doen dit dan ook compleet in stijl. Dirigent Leerling zweept zijn groep op totdat iedere voet in de zaal mee tikt en elke hand mee klapt. Het lijkt de perfecte afsluiting voor een zeer geslaagde avond. OGGF zegt haar publiek gedag met een samenstelling van kerst popsongs. Terwijl de tonen van ‘Happy Christmas’ door het Kulturhus klinken, begint het welverdiende applaus voor zowel de Slagwerkgroep en de Fanfare. Een buiging volgt en daarmee eindigen OGGF en de de Slagwerkgroep een geslaagde avond. De woorden van OGGF voorzitter Berry Huisman klinken nog na: “We zijn nooit uitgegroeid, dus word vooral lid en speel mee.” Na vanavond is duidelijk dat de spotlight waarin zowel OGGF en de Slagwerkgroep stonden, meer dan verdiend was.

One Comment

  1. Geslaagde avond!!! Daar doe je het voor!!!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>