The day after the night before

Posted by on aug 5, 2012 in In de Media, Slider | 0 comments

The day after the night before

GIETHOORN – Het begon zo mooi, zaterdagavond  4 augustus. In de witte bloes en de spijkerbroek bij het dorpshuis op Dwarsgracht. Een lekker zonnetje op de boot, uitproberen wat we met de groep kunnen spelen. Dat valt toch tegen. Met 14 muzikanten heb je een mooi groepje, maar het blijkt dat het toch moeilijk is wanneer er bepaalde stemmen ontbreken. Het repertoire viel dit keer korter uit dan we hadden gehoopt.

Bij de Otterskooi even pauze met wat drinken, we wachten op de gondels die een eerste , onverlichte vaart hebben gemaakt. Het wordt wat frisser en voor we weer afvaren doen we onze nieuwe jacks aan. Voorgevoel?

De lucht wordt wat donkerder en opeens een stortbui, hevige regen en harde wind. De schipper vaart ‘snel’ naar de wal bij de Otterskooi. Er is geen lopen tegen, ieder grijpt wat mee van de boot, brengt z’n instrument in veiligheid. De mensen op het terras, muzikanten, iedereen rent naar binnen, waar het al druk is. Maar er gaan veel makke schapen in een hok, toch? Na verloop van tijd wordt door de gondelvaartcommissie omgeroepen dat de gondelvaart wordt afgelast, gondels zijn beschadigd. Jammer.

Terug naar het dorpshuis in Dwarsgracht. Wie geluk had kon nog net met de boot mee, maar de meeste muzikanten gingen lopend terug. Alles/iedereen in de auto en weer naar huis. En dan begint het droogmaken van de instrumenten, bladmuziek, droge kleren aan… De volgende dag alles inpakken in de koffers en terugbrengen naar de Wanne, in ons geval.

Dit was wel een goede test voor de nieuwe jacks en de geplastificeerde bladmuziek (van degene die dit al klaar hadden). We zijn benieuwd naar de ervaringen hiermee. Ter illustratie hierbij een paar foto’s.

verregende bladmuziek aug.12 001-1000

verregende bladmuziek aug.12 002-1000

verregende bladmuziek aug.12 003-1000

verregende bladmuziek aug.12 004-1000

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>