Voorjaarsconcert een werelds succes!

Posted by on mrt 10, 2014 in In de Media, Slider | 0 comments

Voorjaarsconcert een werelds succes!

Middels een reis rond de wereld, namen muziekvereniging Onderling Genoegen Wanneperveen & Giethoorns Fanfare (OG-GF) en Crescendo Wanneperveen het publiek afgelopen zaterdag muzikaal mee op pad.

Rusland, Australië, Frankrijk, Brazilië, uiteraard Nederland en tal van andere landen vormden het decor van het jaarlijkse Voorjaarsconcert van de muziekverenigingen. Samen met de slagwerkgroep Dynamic, de jeugdslagwerkgroep en blokfluitgroep ‘t Vonder, waren OG-GF en Crescendo Wanneperveen het fictieve ‘vliegtuig’ waarmee gevlogen werd.

Geheel in stijl werd de bezoeker bij binnenkomst ontvangen door twee stewardessen, die vriendelijk glimlachend het vliegticket  – waarop het programma stond gedrukt- overhandigden. Anders dan voorgaande jaren was het concert dit jaar meer gericht op de interactie met het publiek en het thema van de avond. Niet alleen stewardessen behoorden tot de crew: gezagvoerder Harm Mol was verantwoordelijk voor het vermaak en uitleg tussen de nummers door en zorgde voor een behouden vlucht. Middels een projectie op de muur – met daarop bijpassende ansichtkaarten van de bezochte landen, video’s van steden en beelden van een vliegtuig- werd nog iets meer de aandacht gelegd op de ‘reis’ die de bezoeker maakte.

Een geslaagd concept, en een geslaagde avond. In een volgestroomd Dorpshuis De Wanne in Wanneperveen, luisterde het publiek naar o.a. arrangementen met Hollandse hits, het prachtige Goodnight Saigon van Billy Joel, ‘Waltzing Mathilda’, werd Afrika bezocht met ‘African Symphony’, kwam  Titanic-klassieker ‘My Heart Will Go On’  voorbij in Engeland, en keerde het ‘vliegtuig’ uiteindelijk weer terug op Wanneperveen Airport. De fanfare werd gedirigeerd onder de bezielende leiding van dirigent Frank Ritsema.

 Ook slagwerkgroep Dynamic  en de jeugdslagwerkgroep lieten zich weer van hun beste kant zien. Middels een gevarieerd repertoire, betoverden zij voor even de zaal in het dorpshuis. Vooral Clocks van Coldplay en San Leriom van H. Smit vielen in de smaak, waarbij men een speld kon horen vallen in de aandachtige stiltes die vielen. De afwisseling van de repertoires en de diversiteit zorgden voor een fraai geheel, waaruit ook de groei van alle partijen uit klonk.

 Jubilarissen van de avond waren Jannes Boer en Roelof van der Linde, die een speldje kregen vanwege hun jarenlange inzet en lidmaatschap. Voorzitter van het bestuur, Berry Huisman, maakte de avond af met de nodige humor en bedankjes. Na afloop bleek hij een tevreden man. “We hebben alleen maar goede reacties gekregen vanuit het publiek over de opzet en de aankleding. Daar zijn we echt heel blij mee.”  De reis rond de wereld bleek daarmee een succes, en belooft veel goeds voor de aankomende concerten van OG-GF en Crescendo Wanneperveen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>