Voorjaarsconcert OG-GF en de Slagwerkgroep start de lente alvast

Posted by on mrt 13, 2013 in In de Media, Slider | 0 comments

Voorjaarsconcert OG-GF en de Slagwerkgroep start de lente alvast

WANNEPERVEEN – Terwijl koning winter weer voor de deur lijkt te staan, startte OG-GF zaterdagavond alvast de lente. Met hun Voorjaarsconcert ‘Goud van Oud’ negeerden ze even het huidige weerbericht. Met ‘Goud van Oud’  brengen zij een ode aan nummers van vroeger, zonnige dagen en aan zichzelf. Het concert is er namelijk een in aanloop naar het grote jubileums feest van OG-GF. 

Dorpshuis de Wanne in Wanneperveen loopt tegen 20:00 vol met nieuwsgierig publiek. Tonen van trompetten die worden gestemd schallen door de gangen, sfeerverlichting boven het podium geeft een zachte gloed aan alles. Niet alleen OG-GF en de Slagwerkgroep trad op, ook de Jeugdslagwerkgroep mocht op het podium staan. Gespannen gezichten, drumstokken die stevig worden vastgehouden: ze geven de avond een verassend midden met een welverdiend applaus.

 Trouwe bezoekers viel het wellicht op: een deel van het repertoire werd ook gespeeld tijdens het concert in Giethoorn. Toch doet dat totaal niet af aan de gehele avond. Door zowel OG-GF als de Slagwerkgroep wordt er gespeeld alsof het de eerste keer is. ABBA, the Beatles, The Blues Brothers: voeten tikken ritmisch op de grond, hoofden deinen mee op het ritme van de muziek en op gezichten in het publiek verschijnt een glimlach. Ook deze keer is het weer een succes.

 Dirigent van OG-GF, Cees Leerling, leidt de muzikale stukken iedere keer weer in met een kort verhaal. Hij geeft op die manier meer achtergrond aan de muziek die wordt gespeeld. Het beginstuk ‘Voyage with the V.O.C.’ van W. Vean, is de perfecte kick-off van de avond. Het neemt de luisteraar mee op een exotische  reis met de Verenigde Oost-Indische Compagnie, waarna er moeiteloos wordt overgegaan op de popmuziek van de  Beatles.

 De fanfare en de Slagwerkgroep wisselen elkaar af met verschillende arrangementen. Ook de Slagwerkgroep brengt nummers ten gehore die iedereen kent, met ‘Dinge-Dong’ als knallende klassieker.  Opvallend is ook deze keer weer de enorme energie van de groep. Meer dan eens bezorgden ze kippenvel door perfect samenspel.

 OG-GF en de Slagwerkgroep lieten ook deze keer zien dat een fanfare garant kan staan voor een fijne avond luisterplezier. De energie van beide groepen en de keus van repertoire zorgt voor een prachtig geheel. Ze bewijzen met hun Voorjaarsconcert dat het 75-jarige jubileum absoluut niet voor niets is.

 Bestuurslid Erik Bosch geeft tegen het einde van de avond nog een detail weg over het 75-jarige jubileum feest. “In juni vieren we ons jubileum echt, in de vorm van een festival. We noemen het ‘Het Veneger Festival’, dus houdt u vooral alle media in de gaten voor meer informatie.” Met een zwoele zomerdag in gedachten en dezelfde formatie als die van zaterdagavond lijkt die belofte nu al bijzonder mooi te worden.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>